2019 PIRELLI TAKVİMİ

Zirveye giden yolda dört farklı kadın…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 27 Temmuz 2018
2019 PIRELLI TAKVİMİ Pirelli Calendar

Bu yıl Pirelli Takvimi’nde, Sienna Miller, Iman, Christy Turlington, Julia Styles ve Sophia Loren gibi birçok yıldız yer aldı. Son yıllarda sinematik bir etki yaratan ikonik takvim bu sene Albert Watson tarafından fotoğraflandı. Takvimin seksi konseptinden uzaklaşan Watson, güçlü karakterler ile hikaye gibi bir takvim yarattı. 


“Kadınlar, plajdaki üstsüz kızlardan çok daha farklı. Farklı boyutları olan bir şey yaratmaya çalışıyorum,” diyen Watson, güçlü kadın karakterlerin üzerinden azim ve başarıyı anlatmak istemiş. 

Mirasçı bir kadını canlandıran Gigi Hadid, Carlyle Otelindeki apartmanında yakın arkadaşı Alexander Wang ile poz veriyor. Tüm zenginliklere sahip olmasına rağmen, hüzünlü bir karakteri canlandıran Hadid, kendini sadece Manhattan’daki apartmanındayken ve Wang’in desteği ile iyi hissediyor. “Gigi’nin karakteri sadece yarını düşünüyor. Yarın hangi kulübe gideceğini ve sosyal medyada ne kadar takipçisi olduğuna önem veriyor,” diyen Watson, Hadid’in karakteri üzerinden derin bir mesaj vermeyi hedefliyor. 



Miami’de bir striptiz kulubünde dansçı olan bir kadını canlandıran ünlü balerin Misty Copeland’ın karakterinin ise en büyük hayali başarılı bir dansçı olmak. Ünlü dansçının gerçek hayattaki başarılarının aksine zorluk çeken bir dansçıyı canlandırmasını isteyen Watson, Copeland’a zıt bir karakter tercih etmiş. 

Erkek arkadaşı ile yaşayan ve heykelcilik kariyerinde yükselmek isteyen bir kadını canlandıran Laetitia Casta’nın yanı sıra Julia Garner ise botanik bahçelerdeki nadir çiçekleri çeken bir fotoğrafçıyı canlandırıyor. 



Kariyerlerinde yükselmeye çalışan kadınları canlandıran bu dört yıldızın zirve yolculuğunu anlatan Watson, yaşadıkları yenilgileri ve kazançları aktarıyor. “Farklı bir şey anlatmak istedim. Kadınlarla göz kontağı kurmadan fotoğraflamaya karar verdim. Eğer bana bakıyorlarsa, hayal kurmuyorlar demektir” diyen Watson, karanlık ve etkileyici bir çekim tasarladı. 

Kışkırtıcı kareleri ile bilinen Pirelli Takvimi’nin bu yeni serisinin farklı bir açıdan etkileyici olduğunu söyleyen Hadid, “Sürekli tek başıma seyahat ediyorum, kendimi aynı karakterimin olduğu gibi biraz yalnız ve mutsuz hissettiğim oluyor. Ancak yalnız olmanın bir güzelliği var, ne istediğini bulabiliyorsun” diye ekledi. 

Çekimlerde makyajsız poz veren ünlü model, geçtiğimiz sene de Steven Meisel’in çektiği 2018 Pirelli Takvimi’nde yer almıştı. Farklı konseptlerde yer alarak bambaşka deneyimler yaşadığını belirten Hadid, her çekimde özgüvenini geliştirdiğini söylüyor. 

Hadid’in karanlık zamanlarında yanında olan bir arkadaşı canlandıran Alexander Wang’in kendisine gerçek arkadaşlarını hatırlattığını söyleyen ünlü model, “Hakkımda ‘bu başarıyı hak etmiyor’ diyenlerin aksine arkadaşlarım bana yeteri kadar iyi olduğumu hatırlatıyor” diye belirtti. 




Daha önce Bella Hadid ile çalışan ünlü tasarımcı Alexander Wang, bu senenin takviminin bir moda çekiminden çok daha fazla olduğunu ekledi. #MeToo hareketinin üzerine Pirelli Takvimi’nde erkeklerin de yardımcı karakterlerde yer almasının çok önemli olduğunu belirten ünlü tasarımcı, bu dönemde herkesin bir olması gerektiğini söyledi. 

Büyülü ve gerçek dışı moda fotoğraflarının aksine, kadınların gerçek sıkıntılarını ve zorluklarını anlatan 2019 Pirelli Takvimi şimdiden oldukça ses getirdi. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.