MICHELLE OBAMA’NIN PODCASTİNİN İLK KONUĞU BARACK OBAMA OLDU

Obama çifti ilişkilerinden gençlere ilham olmaya kadar birçok konuyu konuştular…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 30 Temmuz 2020
MICHELLE OBAMA’NIN PODCASTİNİN İLK KONUĞU BARACK OBAMA OLDU Getty Images

Michelle Obama resmi olarak yeni podcastinin ilk bölümünü yayınladı! İlk konuğu olarak eşi, eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’yı davet eden Michelle Obama, uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Hem toplumları hem de ilişkileri hakkında konuşan çift, aynı zamanda iki kız büyütmek hakkında sohbet etti. 

Spotify işbirliğiyle gerçekleşen podcast yayınında, “Bazen bu ilişki bir doyma ve neşe anlamına gelebiliyor. Bazen ise bilmediğimiz soruların cevaplarını aradığımız bir şeye dönüşüyor. Aslında konuştuğumuz şey dünyadaki yerimiz ve gücümüz ile neler yapabileceğimiz.” diyen Michelle Obama, etkisini ve hayran kitlesini iyiye kullanmaya çalıştığını anlattı. Aşağıda ilk podcast yayınından dikkat çekici konuşmaları görebilirsiniz…


MICHELLE OBAMA, BARACK OBAMA’YA NEDEN AŞIK OLDU?

Michelle Obama: Politik olan yaptığın her şeyin temelinde ve seni bir insan olarak tanımamda sana aşık olmama sebep olan en önemli şey…

Barack Obama: Sadece yakışıklılığım değil mi? Tamam o zaman.

Michelle Obama: Çok tatlısın ve bunu biliyorsun. Ama hayır, sana aşık olmamın sebebi birbirimizin erkek kardeşlerinin ve kız kardeşlerinin bekçisi olduğumuz prensiplerle yöneliyorsun ve ben de böyle yetiştirildim!

MICHELLE OBAMA’NIN ÇOCUKLUĞUNDAKİ KOMŞULARININ DESTEĞİ

Michelle Obama: Her yaşlı biriyle yaşıyordu. Giderleri paylaşıyorlardı, evleri paylaşıyorlardı, çocuk yetiştirme görevlerini paylaşıyorlardı… Yani, ailenizi kendi başınıza sevme ve destekleme denilen şeyi yapmanız gerektiği hissi yoktu. Bunun yeni bir şey gibi göründüğünü biliyorsunuz. Büyüdüğüm mahalle ve toplum, bu kavram üzerinde işliyordu. Ve bu istikrarı ve sevgiyi sağlamak sadece ebeveynlere bağlı değildi.

TOPLUM YARATICILARI OLMAK

Barack Obama: Sanırım okula başladıktan sonra kendi başarımın peşinden gidersem, bir şekilde yalnız ve mutsuz olacağımı anladım. İşte bu yüzden toplum örgütlenmesine ve yaptığım işe katıldım çünkü hayatımı nasıl geçireceğimi düşündüğümde, işçilerin sivil haklarının yaptıklarına ve özgürlükçü yazarların yaptığı şeylere baktım. Ve biliyorsunuz, bu zor bir iş gibi görünüyor ama asla yalnız bir iş değil. Bu zor ve riskli bir işe benziyor ama asla bencil, yalıtılmış, anlamsız bir işe benzemiyor.

Michelle Obama: Yolumdaydım. Kutularımı dolduruyordum, yapmam gerektiğini düşündüğüm şeyi yapıyordum çünkü fakir bir çocuktum. Yani, sadece dışarı çıkıp başka bir şeyler yapma seçeneğim olduğunu hissetmiyordum. Ama ne olabileceğime dair sınırlı bir vizyonum vardı, çünkü okullar size dünyayı gösteremiyor. Size sadece bir sürü kariyer gösteriyorlar. Ama 47. katta çalışırken, o hayali hukuk bürosunda bütün parayı kazanarak, yalnız hissettiğimi fark ettim. Ve biliyorsunuz, ofisimin içinden şehrin güneydoğu tarafının bu muhteşem manzarasını gördüm. Gölü görebiliyordum ve geldiğim bütün mahalleyi görebiliyordum ve o mahalleden, kendim dışında daha geniş bir grup insana yardımcı olan hiçbir şeyle ilgisi olmayan davalar üzerinde çalıştığımı gördüm. Bu bana yalnız hissettirdi. Bunu gençlere söylüyorum, "Neden şirket hukukundan ayrılıp toplum hizmetine girdim?" Gerçek şu ki, bencildi. Daha mutluydum. Bu firmadan ayrılıp şehirde çalışmaya başladığımda, daha geniş bir Chicago topluluğuna girip, bu mahallelerde yaşayan insanlara yardım edince geriye bakmadım.

BİRLİKTE ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Michelle Obama: Dinleyicilerin bu konuşmadan almalarını umduğum en önemli şey, cevaplara sahip olmamız değil ama bu tür konuşmaların toplumların anlamını ve önemini anlamak için yemek masalarında ve daha küçük topluluklarda gerçekleşmesi gerektiği. Yaşam denen şeyi boşlukta sürdürmek için yaratılmadık. Bu hayatı "biz" olarak yaşamak çok daha umut verici, çok daha sevindirici ve çok daha etkili. Bence gençler bunu dinledikçe, yollarını şekillendirmeye başladıklarında bencil olmayan hayatlar inşa etmeyi düşünmeye teşvik olacaklar. Sadece yapılacak doğru şey olduğu için değil, bu aynı zamanda yaşamak için daha iyi bir yol olduğu için.

GENÇ İNSANLAR VE KIZLAR YETİŞTİRMEK

Michelle Obama: Babaların kızlarını yetiştirme konusuna gelecek olursak normal bir babanın kızlarının istediklerini yapabileceklerine inandıklarını biliyorum. Bu farklı bir yetiştirme tarzı. Ama bizim yapmadığımız şey, bu mesajları yemek masasında verdik ama onları yönetim kurulu odalarına götürmedik. Çalışma yerlerimizi değiştirmedik. Evin dışındaki şeyleri değiştirmedik. Bu neslin çocuklarına öğrettiklerimiz değerleri kurumlaştırmaya çalışmadık. Ve şimdi büyüyorlar. Bu yemek masalarından ayrılıyorlar ve dünyaya atılıyorlar. “Dünya bana evde öğretilen gibi değil,” diye düşünüyorlar ve bunun doğru olmadığını biliyorsunuz. 

Barack Obama:

Genç insanlar hiç olmadığı kadar idealist. Sanırım ben büyürken gençler bu kadar idealist değildi. Ancak fark şu ki onlar, idealizmlerini hükümet yapılarının ve siyasetin dışında kanalize edebileceklerine inanıyorlar. Sorun şu ki, yine şu anda oldukça iyi bir ders alıyoruz, kendimiz hatta grup halinde bile yapamayacağımız bazı şeyler var. Genel önerim şu: kendi başımıza altyapı inşa edemeyiz, bir pandemi ile tek başımıza başa çıkamayız.

KIZLARI İÇİN DAHA İYİ BİR DÜNYA İNŞA ETMEK

Barack Obama: Sen ve ben, Malia ve Sasha’ya bırakmak istediğimiz mirasın ne olduğunu düşündüğümüzde, her şeyden çok, herkese saygı duyan ve herkese bakan bir ülkede yaşıyor olmaları. Herkesi kutlayan ve gören bir ülke. Çünkü biliyoruz ki biz yanlarında olmadığımızda, o kızlar böyle bir toplumda olmalarını isteriz. 

Michelle Obama: Bunu daha iyi açıklayamazdım. 

HER ŞEYE SAHİP OLMA HİSSİ


Barack Obama: Bence kültür olarak maddi şeylere daha fazla odaklanıp ilişkilere ve ailelere yeteri kadar özen göstermiyoruz. Yetişkin olmanın veya vatandaş olmanın bir parçası ise bir takım şeylerden vazgeçmek.

Michelle Obama: Peki her şeye nasıl sahip olabiliriz? Aslında motto bir şeylerden vazgeçmek olmamalı ve her şeye sahip olabilmelisiniz. Ama nasıl? Ve sahip olamıyorsanız bir şeyler yanlış gidiyor olabilir. Bu yetiştiriliş tarzımızın tam tersi. “Asla her şeye sahip olamazsınız,” denir. Çünkü her şeye sahip olursanız bu açgözlülüktür. Çünkü her şeye sahip olursanız bu bazı insanların hiçbir şeye sahip olmaması anlamına gelir. Bu gençlere öğrettimiz şeyler arasında. “Kariyeriniz olmalı çok fazla para kazanmalısınız ve doymalısınız. Tutkulu olmalısınız ama çok fazla şeyden ödün vermemelisiniz.”


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.