PERŞEMBE SİNEMASI SALT GALATA'DA

SALT Perşembe Sineması, bu kez şehirlere odaklanıyor.

Hande Öztürk HANDE ÖZTÜRK 28 Mart 2016
PERŞEMBE SİNEMASI SALT GALATA'DA
Perşembe Sineması bu yıl, devasa ölçekte uluslararası organizasyonlar olan dünya fuarları, dünya kupaları ve olimpiyat oyunlarının şehirlere etkilerine odaklanıyor. Kurgu ve belgesel 24 filmden oluşan program, Nisan-Haziran ve Eylül-Aralık aylarında SALT Galata’daki Oditoryum’da gerçekleşecek. İlk gösteristerimler 7 Nisan-23 Haziran tarihleri arasında.





Dünya fuarlarının geçmişte gözleri kamaştıran başarısı, yarattıkları yeni gelecek umuduna; olimpiyatların evrenselliği, ulusların karşılaşma arzusuna; dünya kupalarının heyecanıysa ezeli rekabete dayanıyor. Bu organizasyonların yüzyılı deviren devamlılıkları da kuşkusuz çeşitli politik ve ekonomik motivasyonlara bağlı. Ancak, 21. yüzyıla gelindiğinde, geçici etkinliklerin şişirilmiş maddi imkânlarla, düzenlendikleri şehirleri hızla ve haksızca biçimlendirmesine karşı sesler yükselmeye başlaması bu etkinliğin çıkış noktası.





Salt Perşembe Sineması, 'Boston Olimpiyatlarına Hayır' adlı aktivist oluşumun, şehrin 2024 Yaz Olimpiyatları adaylığından çekilmesiyle sonuçlanan etkili bir kampanya yürütmesi, “Gezegeni Beslemek, Hayata Enerji' temasıyla Milano’da düzenlenen EXPO 2015’in açılışının, 30 bin kişilik bir yürüyüşle protesto edilmesi gibi güncel tartışmalar kadar; şehirliler için bir mücadele alanına da dönüşen bu büyük organizasyonların tarihsel arka planı ve popüler kültürdeki yerini inceliyor.





Programla ilgili detayları  buradan öğrenebilirsiniz.

ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.