

#text>
Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus'un Executive Şefi Sebastiano Spriveri ile buluşan Suzan YURDACAN, ondan iki adet tarif almayı da başardı. #text>
Eşinize, sevgilinize ya da dostlarınıza güzel bir sürpriz yapıp bugün yemeyi siz hazırlayın... #text>
#text>
#text>Brokoli Püreli ve Çavdar Ekmeği Soslu Tekir Balığı (4 kişilik)
#text>Hazırlama süresi: 45 dk. #text>
#text>Tekir balığı malzemesi: 200 gr.'lık 4 tekir balığı, 1 diş sarımsak, 1 gr. biberiye, 10 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber #text>
#text>Brokoli püresi malzemesi: 100 gr. brokoli, 20 gr. sızma zeytinyağı, 1 gr. sarımsak püresi #text>
#text>Çavdar ekmeği sosu malzemesi: 20 gr. kabukları çıkarılmış çavdar ekmeği, 50 gr. balık suyu, 10 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber #text>
#text>Süslemek için: 20 gr. acı biber yağı (chili oil), kavrulmuş domates, Frenk maydonozu #text>
#text>
#text>Hazırlanışı: Tekir balığını temizleyin, kafasını çıkarın. Kuyruk kısmını, daha sonra süslemek için saklayın. Balığı bibreriye ve sarımsakla kaplayıp fırında kızartın. Brokoliyi haşlayın ve püre haline gelene kadar mikserden geçirin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve sarımsak püresi ekleyin. Sosu sıcak tutun. Kabuklarını ayırdığınız çavdar ekmeğini bir kapta zeytinyağıyla soteleyin. Balık suyunu ekleyin ve kaynatın. Ocağı kapatıp yumuşak doku alana kadar mikserden geçirin. Damak tadınıza göre tuz, biber ve zeytinyağı ekleyin. Sosu sıcak tutun. #text>
#text>
#text>Sunum: Tabağın zeminini çavdar ekmeği sosuyla kaplayın, brokoli püresini aralıklarla tabağa yerleştirin. Fırından aldığınız balığı pürenin üzerine yerleştirin. Kavrulmuş domates, acı biber yağı (chili oil) ve Frenk maydonozuyla süsleyin.~ #text>

Kırmızı Tuna-Kapari, Limon Otu, Buffalo Mozzarella ve Portakal Yağıyla (4 kişilik)
#text>Hazırlama süresi: 20 dk. #text>
#text>Tuna balığı filetosu malzemesi: 4 parçaya ayrılmış 600 gr. tuna balığı filetosu, 1 gr. kapari tozu, 1 gr. kurutulmuş limon otu tozu, 1 gr. turunçgil kabuğu tozu, 10 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber #text>
#text>Yeşillikler: 20 gr. ıspanak, 20 gr. Frenk salatası, 20 gr. roka, 2 gr. doğranmmış arpacık soğanı, 20 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber #text>
#text>Portakal yağı malzemesi: 20 gr. süzülmüş portakal suyu, 20 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber #text>
#text>Buffalo mozzarella malzemezi: 3 parça 120 gr. mozzarella, 2 gr. taze kekik, 10 gr. sızma zeytinyağı, 30 gr. rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, biber #text>
#text>Süslemek için: 20 kiraz domates #text>
#text>Hazırlanışı: Donmuş tuna filetosunu zeytinyağı, tuz ve biberle soslayıp ızgaraya alın. Pembeleşene kadar pişirin. Kapari, turunçgil kabuğu ve limonotu tozuna bulayın ve ayrı bir yerde bekletin. Mozzarella dilimlerini kuruması için kağıt peçete üzerine serin. Taze kekik ve parmesan peynirini üzerine serpin. Yeşillikleri yıkayın ve kurulayın. Arpacık soğanını kısa süre kavurup üzerine yeşillikleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Süzülmüş portakal suyunu zeytinyağı, tuz ve karabiberle çırpın. Soğumasını bekleyin. Servis yapacağınız tabağın en altına mozzarellayı yerleştirin. Sotelenmiş yeşillikleri üzerine koyun. 4 parçaya ayrılmış tuna filetolarını yerleştirip karabiber, portakal yağı, sotelenmiş kiraz domates ve kristal tuzla tamamlayın. #text>
#text>Servis önerisi: Dilerseniz yenebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz. #text>
#text>
Suzan YURDACAN