BUGÜN MUTFAKTAYIZ

Dışarda yemek yerine şöyle özel bir mönü hazırlamaya ne dersiniz?



Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus'un Executive Şefi Sebastiano Spriveri ile buluşan Suzan YURDACAN, ondan iki adet tarif almayı da başardı.
Eşinize, sevgilinize ya da dostlarınıza güzel bir sürpriz yapıp bugün yemeyi siz hazırlayın...

Brokoli Püreli ve Çavdar Ekmeği Soslu Tekir Balığı (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 45 dk.
Tekir balığı malzemesi: 200 gr.'lık 4 tekir balığı, 1 diş sarımsak, 1 gr. biberiye, 10 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber
Brokoli püresi malzemesi: 100 gr. brokoli, 20 gr. sızma zeytinyağı, 1 gr. sarımsak püresi
Çavdar ekmeği sosu malzemesi: 20 gr. kabukları çıkarılmış çavdar ekmeği, 50 gr. balık suyu, 10 gr. sızma zeytinyağı, tuz, biber
Süslemek için: 20 gr. acı biber yağı (chili oil), kavrulmuş domates, Frenk maydonozu

Hazırlanışı: Tekir balığını temizleyin, kafasını çıkarın. Kuyruk kısmını, daha sonra süslemek için saklayın. Balığı bibreriye ve sarımsakla kaplayıp fırında kızartın. Brokoliyi haşlayın ve püre haline gelene kadar mikserden geçirin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve sarımsak püresi ekleyin. Sosu sıcak tutun. Kabuklarını ayırdığınız çavdar ekmeğini bir kapta zeytinyağıyla soteleyin. Balık suyunu ekleyin ve kaynatın. Ocağı kapatıp yumuşak doku alana kadar mikserden geçirin. Damak tadınıza göre tuz, biber ve zeytinyağı ekleyin. Sosu sıcak tutun.

Sunum: Tabağın zeminini çavdar ekmeği sosuyla kaplayın, brokoli püresini aralıklarla tabağa yerleştirin. Fırından aldığınız balığı pürenin üzerine yerleştirin. Kavrulmuş domates, acı biber yağı (chili oil) ve Frenk maydonozuyla süsleyin.