ÇİKOKAP İLE MUTLU ET KENDİNİ!
Bu lezzetlerin tadına doyamayacaksınız!


Puding için malzeme: #text>
3 kahve fincanı un, #text>
3 kahve fincanı şeker, #text>
1 kg. süt, #text>
1 paket vanilya, #text>
1 çorba kaşığı tereyağı. #text>
#text>
Meyve püresi için malzeme: #text>
500 gr. frambuaz, #text>
2 çorba kaşığı pudraşekeri. #text>
#text>
Hazırlanışı #text>
* Tüm malzemler orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. #text>
* Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dk. kadar çırpılır ve içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenir. #text>
• Karışım soğuduktan sonra 1 parmak boşluk kalacak şekilde fincan çikokapların içine dökülür. #text>
• Meyve püresi için, frambuaz pudra şekeriyle orta ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirilir. #text>
• Soğumaya bırakılır. #text>
• İçlerinde puding bulunan fincanlar Çikokap'ların içlerine #text>
dökülür. #text>
• İsteğe bağlı olarak krema, Kahve Dünyası damla, kırıntı, kırpık veya rulo çikolatayla süslenir. #text>
#text>
Servis önerisi: Meyve çeşidini, mevsime ve isteğe göre değiştirebilirsiniz. #text>
#text>~
TRAMİSULU DAMLA ÇİKOKAP (6 kişilik) #text>
Malzeme #text>
1 paket hazır kakaolu pandispanya veya kedidili, #text>
2 çorba kaşığı Kahve Dünyası Hazır Kahve, #text>
1 çorba kaşığı tozşeker, #text>
1 yumurta, yarım kilo süt, #text>
2.5 çorba kaşığı un, #text>
1.5 çay bardağı şeker, #text>
1 paket labne peyniri. #text>
#text>
Hazırlanışı #text>
* Yumurta ve şeker çırpılıp bir tencereye konur. #text>
* İçerisine un ve süt ilave edilir, orta hararetli ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. #text>
* Ocaktan alınıp mikser ve çırpma teliyle çırpılır. İçerisine labne peyniri eklenir ve pürüzsüz hale gelene kadar tekrar çırpılır. #text>
* Diğer tarafta pandispanya ve kedidillerini ıslatmak için 1 fincan kaynar suya 2 çorba kaşığı hazır kahve ve 1 çorba kaşığı toz şeker koyulur. #text>
* Damla Çikolaplar'ın altına hiç boşluk kalmayacak şekilde pandispanya/kedidilleri yerleştirilir. Yerleştirilen taban, hazır kahveli karışımla ıslatılır. #text>
* Üzerine peynir kremasından 1 parmak kalınlığında konur. Kremanın üzerine Kahve Dünyası Kakaosu serpilir. İsteğe bağlı olarak mevsim meyveleri ya da Kahve Dünyası Damla, Kırıntı, Kırpık veya Rulo Çikolata'yla süslenir. #text>
SON HABERLER