#text>
2004 yılında kurulan ve profesyonel mutfak eğitimleri veren MSA'nın Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Eğitmeni Soner Göksu tarafından verilecek olan “Artisan Çikolata Yapımı” programı, 3 gün sürecek toplam 18 saatlik bir eğitim. #text>
#text>
#text>


#text>
Neler Öğreneceğiz?
Sadece 16 kişinin katılabileceği eğitim programında çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme teknikleri; kalıplama ve ganajdan trüf yapımı, kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme teknikleri; draje, marshmallow, marzipan, krokan yapımı ve bu ham maddelerin çikolata ile nasıl birleştirileceğine dair bilgiler verilecek. #text>
#text>
Butik pastane, restoran, cafe gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanlarının; çikolata konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ve mezunlarının katılabileceği programda; her gün farklı reçeteler uygulayarak, orman meyveli trüf çikolatadan pralin sütlü badem drajeye kadar vazgeçemediğimiz lezzetlerin nasıl yapıldıklarını da öğrenmiş olacağız. #text>
#text>
Çikolata tutkunlarının; Artisan Çikolata Yapım seti, önlük seti ve reçetelerin yer aldığı Artisan Çikolata Yapımı ders kitabı katılımcılara hediye edilirken eğitim sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecek. 21-23 Mayıs tarihlerinde 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programın ücretiyse 1.100 TL. #text>