ÇİKOLATA YAPIYORUZ

Mutfak Sanatları Akademisi çikolata yapmanın sırlarını öğretiyor.

Çikolatayı sadece sevmekle kalmayıp yapımını da merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız Mutfak Sanatları Akademisi'ndeki “Artisan Çikolata Yapımı” programı tam size göre! 21-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek programda çikolata tutkunları, vazgeçemedikleri bu tadın yapımının tüm inceliklerini ve farklı çikolata reçetelerini öğrenecekler.

2004 yılında kurulan ve profesyonel mutfak eğitimleri veren MSA'nın Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Eğitmeni Soner Göksu tarafından verilecek olan “Artisan Çikolata Yapımı” programı, 3 gün sürecek toplam 18 saatlik bir eğitim.



Neler Öğreneceğiz?
Sadece 16 kişinin katılabileceği eğitim programında çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme teknikleri; kalıplama ve ganajdan trüf yapımı, kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme teknikleri; draje, marshmallow, marzipan, krokan yapımı ve bu ham maddelerin çikolata ile nasıl birleştirileceğine dair bilgiler verilecek.

Butik pastane, restoran, cafe gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanlarının; çikolata konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ve mezunlarının katılabileceği programda; her gün farklı reçeteler uygulayarak, orman meyveli trüf çikolatadan pralin sütlü badem drajeye kadar vazgeçemediğimiz lezzetlerin nasıl yapıldıklarını da öğrenmiş olacağız. 

Çikolata tutkunlarının; Artisan Çikolata Yapım seti, önlük seti ve reçetelerin yer aldığı Artisan Çikolata Yapımı ders kitabı katılımcılara hediye edilirken eğitim sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecek. 21-23 Mayıs tarihlerinde 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programın ücretiyse 1.100 TL.