ENERJİ TOPLARI TARİFİ

İdil Yazar'dan bu aralar adını sıkça duyduğumuz bir lezzet olan enerji topları tarifi.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 26 Ekim 2018
ENERJİ TOPLARI TARİFİ

Sağlıklı ve lezzetli malzemeleri ile gerçekten de enerji verici bu toplar, misafirlerinize servis etmek için de idealdir. Spordan sonra eve geldiğinizde ya da akşam televizyonun karşısında atıştıracak bir şeyler aradığınızda, mutfağa girip kısa sürede bu toplardan hazırlayabilirsiniz. Üstelik pişirme de gerektirmiyor. "Bliss ball" olarak da bilinen bu enerji topları, gerçekten nefis bir lezzete sahip. Ayrıca, keyifli bir kahvenin yanında harika atıştırmalıklar olacaklar. Hazırsanız başlayalım...

Malzemeler

2 çorba kaşığı toz kakao

2-3 çorba kaşığı Antep fıstığı tozu

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

2 çorba kaşığı kaju

2 çorba kaşığı ceviz ya da file badem

10-15 adet hurma

2 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu (bal da tercih edebilirsiniz)

1 çorba kaşığı su

Üzeri İçin:

Toz kakao

Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve rondoya alın. Ardından içerisine; kaju, Antep fıstığı, toz kakao, file badem ve Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve malzemeleri rondodan geçirin.
  • 1-2 dakika sonra, kıvamını kontrol edin ve gerekli görürseniz az miktarda su ekleyip, biraz daha rondodan geçirin.
  • Hazırladığınız harçtan küçük parçalar koparın ve top şekline getirip bir servis tabağına alın.
  • Soğumaları için buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra buzdolabından çıkarın ve kakao ve Antep fıstığı tozuna bulayarak servis edin.
  • Sunum için üzerlerine kürdan batırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası: Bu tarifte, hurmaların yumuşak olması oldukça önemlidir. Önceden suda bekletirseniz, hurmalarınızı yumuşatabilirsiniz.

Kaynak: idilyazar.com

Bu bir ilandır.  



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.