FASTFOOD MOLASI

Foodlab Express ile keyifle doyacaksınız

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 07 Şubat 2014
FASTFOOD MOLASI






Üç erkek bir araya gelip mutfağa girerse ne olur? “Karmaşa ve bolca bulaşık” seçeneği bu defa yanlış cevap. Caddebostan'daki Foodlab Express, metrekaresine ters orantıda, lezzetli ve sağlıklı fastfood seçenekleri sunan iddialı bir adres.





Foodlab Express, Caddebostan'daki İskele Sokak'ta, sade bir mekan. Duvarda Periyodik Tablo'nun eğlencelisini andıran bir pano var. Belli ki siparişinizi verirken bu sebzeli, baharatlı ve rakamlı rehber çok işe yarıyor.


Kaburgalı, kabaklı kumpir mi alırsınız; yoksa “steak & cheese” antrikot mu? Hemen karar vermeniz gerekmiyor; arzu ettiğiniz seçenekleri kumpir, sandviç, salata veya hamburger olarak alabilirsiniz. Burası bildiğiniz “fast food” mekanlarından değil. Foodlab Express'e günde üç defa yemek yemeye gelenler var, bu size ipucu olabilir. Deneyip Foodlab sizin mekanınız mı, karar verin. Kurucuları Mehmet Can Aktan, Mehmet Doruk Ölmez ve Caner Cudi Son, Foodlab Express'i anlattı.





ELLE: Foodlab Express diğer hamburgercilerden nasıl farklı?


CANER CUDİ SON: Amacımız müşterilerimize kaliteli fastfood sunmak. Türkiye'de sevilen ve kabul görmüş hamburger, sandviç, kumpir ve salatayı farklı, sağlıklı ve lezzetli nasıl sunarız diye düşündük. Böylece, dana, kaburga, antrikot, kendi ürettiğimiz rozbif, tavuk, somon (ve sebze) gibi malzemelerle yedi çeşit ürün yarattık. Bu malzemeleri hem sandviç, hem de kumpir ve salatalarda kullanmaya başladık. Dışarıdan malzeme almıyor, asla donmuş ve konserve kullanmıyoruz. Hepsini kendimiz hazırlıyoruz.~





ELLE: Bir araya nasıl geldiniz?


MEHMET CAN AKTAN: Önce ilk mekanımız Foodlab Kitchen'ı kurduk. Ancak tanışma hikayemiz de ilginç. Başta üçümüzün de farklı meslekleri vardı: Ben endüstriyel tasarım, Caner ekonomi ve (Mehmet) Doruk reklam mezunu; daha sonra eğitimini alıp aşçı olduk.





ELLE: Bambaşka alanlarda eğitim alırken neden aşçılık?


M.C.A.: Benim aklıma bir Arjantin seyahati sırasında geldi.


C.C.S.: Boşanmış bir ailenin çocuğu olduğum için okul döneminden beri evde yemek pişirmek zorunda kalıyordum. Ve bunu zevkle yapıyordum. Üniversitenin üçüncü sınıfındaydım ve bir karar vermem gerekiyordu, ben de aşçı olmayı seçtim. MEHMET DORUK ÖLMEZ: Ben reklam işinden memnun olmadığımı fark ettim. Yemek işini de her zaman sevdim. Aşçılığı aklıma koydum; ama dört sene boşuna okumuş olmamak için okurken bir yerde çalıştım. Baktım ki keyif alıyorum, gidip Amerika'da aşçılık okudum.





ELLE: Arkadaşla ortak olmak zor diyorlar...


M.D.Ö.: Biz arkadaşlarımızla iş ortağı olmadık, iş ortaklarımızla arkadaş olduk. O yüzden sorun yok, iyi anlaşıyoruz. Facebook'ta Foodlabkitchen'i takip edin. Tel.: (0216) 368 48 68 foodlabexpress.com





Suzan YURDACAN , Fotoğraflar: Dilan BOZYEL

ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Türkiye 25 yaşında!

Mayıs sayımızda ELLE dergisi global kodlarıyla bir araya getirdiğimiz kendi alanlarında çok başarılı tam 8 isim ve 8 marka var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.