İLK AŞKIMIZ: ÇİKOLATA

Yıllar geçse de vazgeçemediğimiz tek lezzet: Çikolata!

Onunla hepimiz en küçük yaşlarımızda tanıştık.

Birçok şeye burun kıvırdığımız, şımarmanın normal olduğunu düşündüğümüz çocukluğumuzda, büyüklerimiz her şeyi zorla yedirmeye çalışırlar, biz yedikçe mutlu olurlarken neden onu hep bizden sakındılar?



Ebeveynlerimizin bizi uzak tutma nedeni büyük ihtimalle çikolata yerken aşırıya kaçmamız ve son bulmayan yeme isteğimizdi. Ama bizi kim durdurabilirdi? Ne de olsa annemiz bayram çikolatalarını dünyanın en uzak ve gizli köşesine de saklasa biz onları kendimiz koymuş kadar kolay bulabilme yetisine sahiptik.

Eskiden ‘çikolata' denince akla gelen birkaç çeşit vardı. Adını duymanın bile yüzümüzü güldürdüğü Tadelle, Çokomel, Çokokrem, Dido, çekmece çikolata, Metro, Albeni'yi; sonrasında tanıştığımız, daha havalı Avrupalı arkadaşları Nutella, Milka, Kinder Sürpriz izledi.

Şimdiyse yüzlerce marka, binlerce çeşit çikolata ve onunla yapılan farklı tatlar saymakla bitmez! Tabii bu denli sevilen bir tat, sadece yeme isteği değil onu daha yakından tanıma isteği de uyandırıyor öyle değil mi? Düşünsenize sevdiğiniz bir çikolatanın peşine düşmek yerine sevdiğiniz ve istediğiniz lezzette çikolata yapabilmek! İşte buradan yola çıktım ben de ve bir kursta aldım soluğu. Engin bilgilerimi bir kalemde paylaşacak değilim! Kurs hakkında detaylı bilgiyi ve çikolata yaparken neler yapmanız gerektiğini bir sonraki haberimizde yazacağım. Onun öncesinde Mutfak Sanatları Akademisi'nde katıldığım kursa dair iştah kabartıcı ufak bir 'fragman' olarak özel video'muzu sizlere izletmek ve çikolaya hakkında çok da bilinmeyen birkaç detayı paylaşmak istiyorum:

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

İşte çikolata hakkkında çok bilinmeyen 5 şaşırtıcı bilgi:
* Çikolatayı sadece koklamak bile kişiyi rahatlatarak beyin fonksiyonlarını artırıyor!
* Beyaz çikolatayı aslında çikolatadan sayamayız.  Nedeniyse içinde hiç kakao ve kakao yağı olmaması!
* Sadece 450gr. çikolata yapmak için 400 tane kakao tanesine ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz?
* M&M's 1941'de, zor erimesi ve uzun süre dayanması amaçlanarak Amerikan askerleri için üretilmiş!
* Dünyanın en büyük çikolatası tam 5.792kg.!
.