KAVANOZ DİPLİ DÜNYA’NIN LEZİZ HİKAYESİ

Küçük kavanozların içine nasıl lezzetlerin sığdığını görünce bayılacaksınız.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 20 Kasım 2017
KAVANOZ DİPLİ DÜNYA’NIN LEZİZ HİKAYESİ

İki kadın girişimci Bahan Erşen ve Damla Goral’ın kurumsal hayatı bırakıp hayallerinin peşinden koşarak hayata geçirdiği Kavanoz Dipli Dünya, ev yapımı gurme bir deneyim vaadediyor.

Dünya mutfağından tamamlayıcı ev yapımı dip sosları, küçük kavanozlarında katkı maddesiz olarak üreten markanın heyecanına ortak olduk..

ELLE: Nasıl başladı bu ilginç markanın hikayesi?  

Bizler lise yıllarından beri arkadaş olan 2 iletişimciyiz. Mesleğimiz reklamcılık yani ama bir noktadan sonra ortak karar ve aynı heyecanla kariyer değiştirmeye karar verdik. Gerçi şu anda da markamızın tüm iletişim ve pazarlama faaliyetlerini yürüttüğümüz için kendi mesleğimizi de halen yapıyor sayılırız. Mutfakta vakit geçirmek ve güzel yemek ikimizi de çok mutlu edenler şeyler. Mutluluğumuzu başkalarıyla da paylaşmayı sevdiğimiz için bu işe beraber girdik. 

ELLE : Peki sos yapmaya nasıl karar verdiniz? 

Türkiye’de sos kültürü çok yaygın değil. Biz yurt dışına her çıktığımızda valiz dolusu sos ile geri dönüyorduk. Hem denemeyi seviyoruz hem de soslar en vasat yemeği bile çok lezzetli hale getirebiliyor. Hem güzel yemeği seven hem de vakti sınırlı insanlar idik. Bu durumda da soslar bizim en iyi kurtarıcımız oluyordu. Yine bir gün evde kendimize sos yaparken Bahan ‘bana bundan bir kavanoz versene evime götüreyim’ dedi ve durduk. Her girişimcilik projesinin başındaki o ampulün yanma anı bizde böyle gerçekleşti ve çalışmaya koyulduk.

ELLE: Soslarınızın özellikleri nelerdir?  Nasıl deneyebiliriz?

Soslarımızın özelliği Türkiye’de şu an satılmakta olan sosların aksine her malzemesinin taze ve doğal olmasıdır. Soslar yapılırken genelde içerisine gıda tozları, kıvam arttırıcılar ve boyalar ekleniyor, bizde böyle bir durum yok. Her malzeme taze, her sosun rengi malzemelerinin doğal rengi. Koruyucu oranını da raf ömrü sağlamak amacıyla minimumda tutuyoruz. Hatta müşterimiz  koymamızı istemezse koymuyoruz. Evinizde yapmaktansa buyurun bizde yapılmışı var diyoruz yani. Soslarımız www.kavanoz.co sitesinden üzerinden siparişle kapınıza kadar geliyor. Ayrıca Yılbaşı için stant açacağımız yerler de olacak...

ELLE: Tavsiye ettiğiniz özel bir tarif var mı? 

Cevizli Sarımsak Tarator ve Romesco evlerimizden hiç eksik olmuyor sanırım bu ikisini daha çok tüketiyoruz. Sour Cream de Türkiye’de bulamadığımız için her yemeğimize, hatta kahvaltılarımıza bile eşlik ediyor.

ELLE: Tarifini tamamen sizin oluşturduğunuz soslar var mı?

Sosların hiçbiri piyasadaki ile aynı değil, yani bir muadilini bulamazsınız. Mesela ketçap ve mayonezimiz bile bizim imzamızı taşıyor. Adaçaylı Ketçap ve Biberiyeli Mayonez gibi. Dolayısıyla reçetelerin hepsi bizim tarafımızdan oluşturulmuş özel reçeteler oluyor.

ELLE: Tapas barlar yükselişte, ileride sosların başrolde olduğu küçük bir dükkan açma gibi planlarınız var mı ? 

Hem de nasıl! Sandwich bar olarak başlayıp soslarımızı eşleyebildiğimiz malzemelerle bir corner açmak için projeler geliştirmeye başladık bile.


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.