KESTANELİ YILBAŞI HİNDİSİ TARİFİ

Yılbaşının vazgeçilmezi hindiyi Çırağan Palace Kempinski şeflerinin özel tarifi ile denemelisiniz...

Malzemeler:

  • 1 Adet 5-6 kg arası hindi
  • 3 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 orta boy soğanın suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

İç pilavı:

  • 500 gr kestane
  • 5 orta boy piyaz doğranmış soğan
  • 6 Su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 Yemek kaşığı kadar dolmalık üzüm
  • 1çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı

Sos:

  • 150 gr hindi boyun kemik
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı taze kekik, biberiye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 500 gr hindi suyu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı kızılcık sosu

Garnitür:

  • Izgara sebzeler (kabak, patlıcan, yeşil kuşkonmaz, renkli biber çeşitleri)
  • 10 adet bürüksel lahana haşlanmış ve tereyağında sotelenmiş bürüksel lahana
  • 10 adet bebek patates tereyağında fırında pişirilmiş
  • Kestane çizilerek ızgarada pişer. Kabuğu temizlenir. Tereyağında sotelenir.


YAPILIŞI: 

İÇ PİLAVI: 

Tencere ocakta ısıtılırken zeytinyağı ve dolmalık fıstık içine ilave edilir. Fıstıklar pembeleşince soğan ilave edilir. Kahverengi bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Daha önce 20 dakika kadar ıslanmış pirinç yıkanıp süzülerek eklenir. Kavrulurken kuş üzümü baharatlar, tuz, biber de eklenir. Kaynayan su ilave edilerek pişmiş ve temizlenmiş kestanede eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Altı kısılarak demlenmeye bırakılır. Soğuyunca içine maydanoz ve dereotu doğranır.

SOS:

Hindi boyun kemiği soğan, sarımsak, havuç, kekik, biberiye ile kavrularak, salça ilave edilir. Kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilerek 2 saat kısık ateşte kaynatılır. İnce bir süzgeçten geçirilerek. Kızılcık marmelat ve tereyağı ilavesi ile servise hazır olur.

GARNİTÜR:

Izgarada pişmiş sebzeler (patlıcan, kabak, biber çeşitleri, yeşil kuşkonmaz), ortası çizilerek 2 dakika haşlanıp tereyağında sotelenmiş brüksel lahana, bebek patates temizlenip ortadan ikiye bölünür tuz, biber, kekik tereyağı ilave edilerek 20 dakika fırında pişirilir. Kestane çizildikten sonra ızgarada pişer kabuğu temizlenir. Tereyağında sotelenir.

FIRINDA HİNDİ:

Bütün hindi içi temizlenerek, sarımsak, portakal kabuğu rendesi, kekik, toz biber, salça, tuz, karabiber, zeytinyağı ile 1 gün önceden marine edilir. 1 gün marinede bekleyen hindi yarı pişirilmiş kestaneli iç pilavı ile doldurularak açık olarak 160 C fırında pişirme torbası kullanacaksanız 175 derece fırında 3 saatte pişer.

PÜF NOKTASI: İç pilav eğer ki hindinin içine doldurularak hindi pişirilecekse pilava kaynayan suyun 1/4 verilir. Pilav biraz diri bırakılır. Hindi ile fırında pişeceği için bu önemli bir püf noktadır.