MAHALLENİN SUŞİ BARI

MAHALLENİN SUŞİ BARI

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 20 Haziran 2014
MAHALLENİN SUŞİ BARI



<#text>


<#text> Sinsi bir plan yaptık, “incognito” yani haber vermeden, “gizlice” üç arkadaş Sushimoto'ya gidip hem mekanı, hem de menüyü test ettik. Şanını duymuştuk ancak önce bizzat ikna olmamız gerekiyordu. O günün özeti şöyle: Sushimoto, yüzde 100, İstanbul'daki favori suşi mekanımız! Burayı kendimize saklamak bencillik olurdu. “Anneme suşici olduğumu söylemeyin, o beni reklamcı sanıyor” diyen, Sushimoto'nun sahibi Murat Patavi'yle çok lezzetli bir suşi sohbeti yaptık.


<#text>


<#text> İlk ne zaman, nerede suşi yediniz, hatırlıyor musunuz?


<#text> Yemek yemeyi o kadar çok seviyorum ki nerede, ne zaman, ilk hangisi hatırlamam pek mümkün olmuyor...


<#text>


<#text> Sushimoto fikri nasıl doğdu?


<#text> Her şey bir filmle başladı (Sanırım yıl 2011'di). 85 yaşındaki master şef Jiro Ono'nun ve Tokyo metrosundaki 10 kişilik suşicisinin hikayesi... Sanırım bu fikir o tarihte kayıtlarıma girdi. Ben hep iç sesimi dinleyen biriyim, sebebinden çok ne hissettiğim önemli. İlhamını kendimi çok iyi hissettiğim Armutlu'dan, suşi lezzetinden, vakitsizlikten özlediğim dostlarımdan ve yeni bir şeyler yaratmak konusundaki arsızlığımdan alıyor.


<#text>


<#text> Yerine nasıl karar verdiniz?


<#text> Yeri Armutlu olmasaydı, olmazdı. Sanırım benim İstanbul'um iyice daralıyor. Armutlu fiziksel olarak Etiler demek, Levent demek ama özü çok farklı. Yaşayanları, duygusu, serinliği, yeşilliği...


<#text>


<#text> Sushimoto menüsünü kim oluşturdu, nelere dikkat ettiniz?


<#text> Menüyü yaratırken şefe sevdiğim lezzetleri aktardım. “Best sushi in town” iddiasının arkasında durabilmek için bu damak tadında daha özel lezzetleri nasıl yaratabiliriz diye çalıştık. Şefimiz Nu, Los Angeles'daki Koi'de çalıştığı dönemden “fusion” lezzetler konusunda oldukça deneyimli.~

Siz suşi yapabiliyor musunuz?



<#text> Seneler önce denemiştim, fena da olmamıştı. Ustamızın yanında gözlem sürecindeyim... Şefimiz Nu'nun bıçağına aşkını ve ustalığını çözmeye çalışıyorum.


<#text>


<#text> Sushimoto özellikle mi küçük bir mekan?


<#text> Kesinlikle... Restoran olarak değil, burayı hayatıma bir keyif olarak soktum, öyle de kalacak. Burası büyülü bir yer.


<#text> Sushimoto'nun iş olmasını istemiyorum. Benim de hayatıma lezzet katmasını istiyorum.


<#text>


<#text> Çocuklar da suşi seviyor mu?


<#text> Çocuklar suşi konusunda epey fanatik. En iyi müşterilerimiz diyebilirim. Bir kere cesurlar, denemekten korkmuyorlar. Suşiyi eğlenceli ve lezzetli buluyorlar.


<#text>


<#text> SUZAN YURDACAN

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.