İstanbul Boğazı'nın kıyısında yer alan Pantheon Kuruçeşme, yaz sezonuna yeni menüsüyle giriş yaptı. Akdeniz mutfağının sade, taze ve doğal karakterine odaklanan menü, Şef Emir Kaan’ın mutfak liderliğinde, Şef Can Aras danışmanlığında hazırlandı.
Soğuk başlangıçlardan ana yemeklere uzanan yeni menü, mevsimsel ürünlerin ön planda olduğu ve paylaşılabilir yapısıyla yaz sofralarına uyum sağlayan tabaklardan oluşuyor. Menü kurgusunda, özellikle deniz ürünleri temel bir rol üstleniyor. Mercan Ceviche, Tataki Carpaccio, Deniz Mahsüllü Linguine gibi seçenekler, mevsime uygun hafiflikte hazırlanarak servis ediliyor.
Tatlı bölümünde ise yaz aylarının karakterine uygun, hafif ama aromatik seçenekler sunuluyor. Kırmızı meyvelerle hazırlanan panna cotta, menünün finalinde tercih edilen lezzetlerden biri olarak öne çıkıyor.
Adını, Marcus Agrippa’nın M.Ö. 27-25 yıllarında yaptırdığı 'Tüm Tanrılara Adanmış Tapınak'tan alan Pantheon, İstanbul’un gözde semtlerinden Kuruçeşme’de açıldı. Mimari yapısı ve bütünselliği ile geçmiş ve geleceği harmanlayan Pantheon, misafirlerine incelikli ve derinlemesine bir deneyim yaşatmak için göz alıcı detaylarla işlenmiş. Kubbe mimarisi ve dönem çizimleriyle tamamlanan tavanın ortasında yer alan NFT video enstalasyonu, Oculus’a atıfta bulunuyor.
İletişim:
Kuruçeşme, Kırbaç Sokağı No:15 34345 Beşiktaş/İstanbul
Tel: +90 533 257 19 28
Instagram: @pantheonistanbul
Mail: [email protected]