PORTEKİZLİ ŞEFTEN İMZA LEZZETLER OCTO’DA!

Octo’nun Portekizli şefi Jorge Lavos Costa’nın hazırladığı benzersiz bir deneyim...

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 29 Eylül 2020
PORTEKİZLİ ŞEFTEN İMZA LEZZETLER OCTO’DA!

JW Marriott Istanbul Bosphorus’un 9. katında yer alan, İstanbul’ın yeni restoranı Octo, unutulmaz bir yemek deneyimi ve özgün tasarımı ile öğle ve akşam yemekleri için taze, doğal ve yerel malzemelerden oluşan benzersiz bir menü sunuyor.

Octo’nun Portekizli şefi Jorge Lavos Costa, herkesin kolaylıkla erişebileceği, yüksek kaliteli deniz ürünlerinden oluşan imza lezzetlerin yer aldığı menüsü ile yerel deniz ürünleri mirasını bölgenin meze kültürüyle birleştiriyor. Paylaşımlık lezzetlerden oluşan menüde; Portekiz usulü ahtapot salatası, morina balığı kroket, Portekiz usulü yeşil çubuk fasulye tempura ve fırında ahtapot gibi alternatiflerin yanı sıra, son zamanlarda çok popülerleşen Churros ve menüye yeni eklenen Çilekli Pavlova bulunuyor. Yemek menüsünün dışında sunduğu atıştırmalıklarla ve artisanal kokteylleri ile Octo’nun barı da hem yemek öncesi hem de yemek sonrası için keyifli bir deneyim sunuyor.

“Deniztarağı Sahili” anlamına gelen “Praia da Viera” isimli bir sahil kasabasından gelen Portekizli şef Jorge Lavos Costa: “Yerel üretime saygı duymak, restoranımı çevreye duyarlı hale getirmek ve sürdürülebilir olmak savunduğum şeyleri özetliyor.” diyerek tariflerin köklerine olan bağlılığını da vurguluyor. Büyük annesi ile mutfakta geçirdiği uzun zamanların sonrasında Portekiz mutfağına özgü tarifleri öğrenen ve geliştiren Jorge Lavos Costa, mutfaktaki becerilerini Octo misafirlerine sunmaya hazır.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.