SUŞİ YE, SUŞi YAP

Şef Keisuke geleneksel tatlarını, yenilikçi yorumlarıyla harmanlıyor.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 16 Haziran 2014
SUŞİ YE, SUŞi YAP



<#text>


<#text> Japon Şef Keisuke Uno, sizi Shangri-La Bosphorus'un Boğaz manzaralı restoranı Ist Too'nun suşi barına davet ediyor. Çok sevilen sashimi, nigiri ve maki roll'ların yanı sıra özel suşi set menüler de seçenekler arasında.


<#text> Türk, Akdeniz, Güneydoğu Asya mutfağından sunduğu pek çok lezzetle İstanbulluların beğenisinin kazanan Ist Too, Mart ayında suşi severlere ve Japon mutfağı tutkunlarına çok özel teklifler sunuyor. Restoranın girişinde, ayrıca konumlandırılan Sushi Bar'ın geniş menüsünde, sashimi, nigiri ve maki roll'ların yanı sıra özel suşi set menüleri de yer alıyor. Shiro miso çorbası ve zencefilli puding gibi iddialı lezzetlere ek olarak Japon mutfağının geleneksel tatlarını yenilikçi yorumlarıyla harmanlayan Şef Keisuke Uno, öğle ve akşam yemeklerinizi Uzakdoğu'nun vazgeçilmez lezzetleriyle şölene dönüştürüyor. “Yiyebildiğiniz kadar suşi” özel menüsüyle birbirinden lezzetli 10 farklı maki roll'dan sınırsızca tadabileceğiniz tabaklar, her gün 12.00-15.00 ve 18.00-23.00 saatleri arasında sunuluyor. Ton balığı rulo, karidesli tempura rulo, somon rulo gibi tatlar içeren bu özel menü, kişi başı 58tl. Suşiyi sadece restoranda yemeyi değil, evde sevdiklerine kendi elleriyle hazırlamayı isteyenler için de özel bir program sunan Ist Too, Mart ayında her cumartesi 14.00-16.00 saatleri arasında “Suşi Yapımı Kursu” düzenliyor. Ünlü Şef Keisuke Uno'nun vereceği özel derslerde; suşi yapımının tüm incelikleri, püf noktaları ve en sevilen lezzetlerin nasıl hazırlandığı anlatılıyor. Yaptığınız bu özel lezzetleri tadıp keyifli bir cumartesi geçireceğiniz “Suşi Yapımı Kursu” kişi başı 108 TL~

KARİDES ROLL



<#text> (3 kişilik) Suşi/Kolay/Hesaplı


<#text> Hazırlama Süresi:<#text> 1 saat


<#text> Malzeme: <#text>300 gr. buharda pişirilmiş pirinç, 120 ml. Karışık suşi sirkesi, 100 gr. ince doğranmış salatalık, 100 gr. İnce doğranmış marul, 12 adet haşlanmış karides, 100 gr. susam, 3 yaprak yosun.


<#text> Buharda Pişirilmiş Pirinç: <#text>Pirinci yıkayıp 370 ml. Suda haşlayın, kısık ateşte 15 dakika üzerini folyoyla kapatıp pişirin. Folyoyu açıp 15 dakika bekletin.


<#text> Karışık Sushi Sirkesi:<#text> 90 ml. pirinç sirkesini kaynatın. İçine 75 gr. şeker ve 15 gr. tuz atıp eritin. Soğumasını bekleyin.


<#text> Hazırlanışı: <#text>
Haşlanmış pirinç ve suşi sirkesini karıştırın. Yosunu yayın, ellerinizi ıslatıp pirinçten alın ve kapanma payı bırakarak yosunun içine yayın. Üzerine marul, salatalık, karides ve susam koyup rulo yapın, üzerinden ve kenarlarından bastırarak şekil verin. İstediğiniz büyüklükte dilimlere ayırıp servis edin.


<#text> Servis Önerisi:<#text> Yanında wasabi, soya sos ve zencefil turşusu servis edilebilir.


<#text>


<#text> SUZAN YURDACAN

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Şubat sayısı Çıktı!

ELLE Şubat sayısı Çıktı!

Bu ay kapağımızda 2024'e farklı ve çok heyecanlı başlangıçlarla giren Eda Ece var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.