TATLI YİYELİM

TATLI YİYELİM

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 22 Temmuz 2014
TATLI YİYELİM
<#text>Bayram diyince aklımıza sadece tatil ya da sevdiklerimizle geçireceğimiz mutlu anlar gelmiyor elbette. Hepimiz o anlara ‘tatlı' anlar da eklemek istiyoruz. Çikolata, baklava hatta yaz için limonata gibi serin ama yine tatlı içecekler! Biz de farklı lezzetler arıyor olabileceğinizi düşündük, Hilton İstanbul Bomonti'nin İdari Şefi Yannis Manikis'ten Antepfıstığı Krokanlı Sultan Helvası tarifi aldık!


<#text> Uluslararası tatlarla Türk mutfağını harmanlayan ödüllü şef Manikis'in 4 kişilik tatlı tarifi için haydi mutfağa!


<#text>


<#text> Malzemeler:


<#text> Tereyağı 115 gr, irmik 15 gr, süt 500 ml, şeker 250 gr, antepfıstığı 100 gr, su 40 ml.


<#text>


<#text>~ Hazırlanışı:


<#text> Şekerin 200 gramını (5/7 su bardağını) süte ekleyin, karıştırarak kaynatıp ateşten alın. Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmiği ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. İrmikler kavrulunca ılık sütü üzerine dökün. Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.


<#text> Antepfıstıklarını, suyu ve kalan şekeri bir tencereye koyun. Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Şeker önce sulanıp sonra kristalleşecek, ardından da sararıp fıstıkların çevresinde bir tabaka oluşturacak. Söz konusu tabaka oluşup tencerede başka şeker kalmayınca fıstıkları ateşten alıp bir kaba boşaltın.


<#text> Hazırladığınız helvayı karıştırın. Arzu ettiğiniz şekilde şekil verip, üzerine veya içine hazırladığınız fıstıklardan koyarak servis yapın.


<#text>


<#text> Herkese şimdiden mutlu bayramlar!

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.