TATLI YİYELİM

TATLI YİYELİM

Bayram diyince aklımıza sadece tatil ya da sevdiklerimizle geçireceğimiz mutlu anlar gelmiyor elbette. Hepimiz o anlara ‘tatlı' anlar da eklemek istiyoruz. Çikolata, baklava hatta yaz için limonata gibi serin ama yine tatlı içecekler! Biz de farklı lezzetler arıyor olabileceğinizi düşündük, Hilton İstanbul Bomonti'nin İdari Şefi Yannis Manikis'ten Antepfıstığı Krokanlı Sultan Helvası tarifi aldık!
Uluslararası tatlarla Türk mutfağını harmanlayan ödüllü şef Manikis'in 4 kişilik tatlı tarifi için haydi mutfağa!

Malzemeler:
Tereyağı 115 gr, irmik 15 gr, süt 500 ml, şeker 250 gr, antepfıstığı 100 gr, su 40 ml.