YILBAŞI KURABİYELERİ
Yılbaşı sofralarına tat katacak kurabiye tarifleri, haberimizde.
HANDE ÖZTÜRK 06 Aralık 2016Malzemeler:
175 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil
- Şeker ve tereyağını tamamen birbirine geçene kadar, yüksek devirde karıştırın. Sonrasında bu karışımın içine bir adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyin ve çıprma işlemine devam edin.
- Bu karışımı bir yoğurma kabına aktarın ve elenmiş ununuzu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hamuru vir büyük top haline getirip ortadan ikiye kesin ve 15 dakika boyunca dondurucuya koyun.
- Sertleştikten sonra açılacak hale geldiğinde tezgaha alıp, yarım santim kalınlığında açın ve dilediğiniz yılbaşı şeklindeki kalıplarla kesin.
- Kestiğiniz hamurları yağl kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine biraz aralık bırakarak dizin.
- 180 derece, öncede ısıttığınız fırına atın. 7 ila 8 dakika piştikten sonra çıkarın ve soğyunca, servis tabağına alın.
Kaynak: MutfakSırları.com
~ MARTHA'NIN DUBLE ÇİKOLATALI BROWNIE'LERİ
Malzemeler:
Bir buçuk bardak un
Çeyrek bardak kakao tozu
¾ çay kaşığı kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tuz
1 kalıp, tuzsuz tereyağ
Yarım bardak esmer şeker
Yarım bardak bal
Bir buçuk bardak dolusu, özensizce doğranmış çikolata
Çeyrek bardak öğütülmüş şeker
Yapılışı:
- Un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Tereyağını ezip, esmer şekerle birlikte soluk renkte, yumuşak bir form alana kadar bir mikserde, orta ayarda karıştırın. Üzerine balı da ekleyip, kaplara yapışmayacak hamur kıvamını alana kadar bu kez düşük devirde karıştırmaya devam edin.
- Sonrasında mikserdeki karışımın içine yavaş yavaş unu ekleyin ve hepsi homojenimsi bir şekilde karıştığında son olarak çikolatayı ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı 30 dakika buz dolabında bekletin.
- Tepeleme hamurları öğütülmüş şekerin içine bırakın ve şekerle kaplanmalarını sağlaıktan sonra, onları topçuk haline getirin.
- Elde ettiğiniz şeker kaplı, top halindeki hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisinin üzerine dizin ve topçuklar çatlayana kadar, yani 9 dakika kadar, önceden 325 derece ısıttığınız fırında pişirin.
- Sonrasında fırından alın ve soğumaya bırakın.
Kaynak: TheMarthaStewart.com
~ YILBAŞI KURABİYESİ
Kurabiye hamuru için malzemeler:
100 gram tereyağı
100 gr. Toz şeker
1 yumurta
275 gram un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin veya çubuk vanilya
Süsleme kreması için malzemeler:
400 gram pudra şeker
3-4 yemek kaşığı su
Dilediğiniz renklerde gıda boyası
Yapılışı:
- İlk önce tereyağı ve şekeri karıştırarak yoğurun, sonrasında un hariç diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edin. İkinci adımda unu da yavaş yavaş ekledikçe, elinize yapışmayacak kıvamda bir hamura kavuşacaksınız.
- Bu hamuru merdaneyle bir santim kadar, kalınca açın ve kurabiye kalıplarıyla dilediğiniz şekillerde kesin.
- Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine biraz aralıklı olarak yerleştirin ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin.
- Pişirme işleminden sonra kurabiyeleri çıkarıp, 5 dakika sonra soğumaya bırakın. Onlar soğurken de süsleme kremasına başlayabilirsiniz!
- Bir kase içinde pudra şekeri ve suyu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın, ve oluşan kremayı kaç renk kullanmakistiyorsanız o kadar parçaya ayırın.
- Kremaya renk vermek için gıda boyasını da ekleyin ve kurabiyelere süsleme kremasını sürün.
- Dekor amaçlı kullanmak istediğiniz şeker veya süsler de varsa, donmadan önce onları da kremanın üzerine dökün. 1 ila 2 saat sonra krema tamamen kuruyunca kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Kaynak: YemekMutfak.com
SON HABERLER