Kapak: Adana Altın Koza Film Festivali / Bige Önal
Her yıl sinema sanatının kalbinin attığı kentlerden biri olan Adana bu yıl 32. kez Altın Koza Film Festivali’ne evsahipliği yaptı. Yalnızca ödüllerin dağıtıldığı bir organizasyon olmanın çok ötesinde, festival boyunca Çukurova’nın bereketli topraklarında sinemaya dair pek çok buluşma, söyleşi, gösterim ve etkinlik gerçekleşti. Adana’nın tarihi dokusu ile sinemanın büyülü dünyasını bir araya getiren festival hem genç sinemacıların adını duyurmasına hem de usta yönetmenlerin yeni eserlerini izleyiciyle paylaşmasına zemin hazırladı. Sanatseverlerin yoğun ilgisi, Altın Koza’nın yalnızca bir film festivali değil, aynı zamanda kentin kültürel belleğinin en güçlü parçalarından biri olduğunun altını bir kez daha çizdi.
O da Bir Şey mi
Pelin Esmer’den Çifte Zafer
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın büyük ödülü “O da Bir Şey mi” ile yönetmen Pelin Esmer’e verildi. Esmer aynı zamanda “En İyi Yönetmen” ödülünü de alarak gecenin en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Film ayrıca En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni ve Adana İzleyici ödüllerine de layık görüldü.
Adana Altın Koza Film Festivali / Bige Önal
Oyunculukta Öne Çıkan İsimler
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, “Buradayım, İyiyim”deki performansıyla Bige Önal ve “Perde” filmindeki rolüyle Tülin Özen arasında paylaştırıldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise “Uçan Köfteci”deki rolüyle Nazmi Kırık’a verildi. Yardımcı oyuncu ödülleri Aslı Işık, Duygu Karaca ve Bedir Bedir’in oldu. Genç yeteneklere adanan ödüller de bu yıl Merve Asya Özgür (O da Bir Şey mi) ve Mazlum Sümer’e (Cinema Jazireh) gitti.