2020 TREND RAPORU

Senenin öne çıkan temaları…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 11 Mayıs 2020
2020 TREND RAPORU Getty Images

VINTAGE FİLM POSTERİ

(2020 Giyim Modasında Vintage Rüzgarı, Getty Images)

60’lı yılların ‘Addams Ailesi’ dizisindeki Wednesday Addams’ın neon sarılı, yeşilli canlı kırmızılı ve mavili aksesuarlar taktığını düşünün. 2020’de kıyafetlerimiz gotik ama bilim kurgu filmlerini andıran bir stile bürünüyor. Platformlu botlar, romantik / gotik dantelli elbiseler, kırmızı ekoseler ve deriler… Tüm bunların birleşiminden oluşan stiller 2020’nin öne çıkan temaları arasında. Distopik gotik ama renkli bir dünya hayal edin! 


GÖZ KAMAŞTIRAN CAZİBE

(2020 Giyim Modasında 70'li 80'li Yıllar, Getty Images)

Payetler, kristal işlemeler ve ışıltı sadece 70’li ve 80’li yıllara özel bir şey değil! Modada ilk (ve en belirgin) olarak 20’li yıllarda görülen tüyler, ipek kumaşlar ve ışıltılı stiller, daha sonra 70’li yılların disko kültürüne yansımıştı. Aynı görkemi aksesuarlarda devam ettiren 80’li yıllar, ‘abartı’ stilleri bir seviye ileri taşımıştı. 2020’de tüm bu dönemlerin görkeminin ve ışıltısının ikiye katlandığını düşünün. Göz kamaştıran ipek kumaşlar, metalik elbiseler, payetli aksesuarlar veya taş işlemeli tasarımlar, stilinizi bir kostüm partisi havasına sokuyor. 


RAHAT DÜŞKÜNÜ

(2020 Giyim Modasında Rahatlık ve Şıklık, Getty Images)

Bir giysinin rahatsız olması tüm modunuzu değiştirebiliyor! Eğer bir kıyafetin içinde rahat değilsek muhtemelen günümüz de aynı sıkıntı içerisinde geçiyor. Bunu önlemek için süper konforlu tasarımlara yöneliyoruz. Zahmetsiz ve rahat şıklık 2020’de en sevdiğimiz temalardan biri. Özellikle hava soğukken giyinmekte zorluk yaşıyorsanız bu trende bayılacaksınız! Gri, beyaz ve bejlerin öne çıktığı bu trendde kaşmir kazaklar, eşofmanlar ve ‘teddy’ paltolar favorilerimiz arasında. 


SİBER INFLUENCER

(2020 Giyim Modasında Fosforlar, Getty Images)

2019, ‘siber influencer’ yılı oldu. Google’ın 2019’un en popüler stillerini açıklaması ile beraber daha çok ilgi çeken ‘e-girl’ stili 2020’nin trendleri arasında. 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başının neon ve tekno stilini yansıtan ‘siber influencer’ stilinde gece renklenen fosforlar görüyoruz. Karanlıkta parlama teknolojisi ile tasarlanan kıyafetler gece stillerinize fark katacak. 


TÜYLÜ DOSTLAR

(2020 Giyim Modasında Tüylü Aksesuarlar, Getty Images)

Suni kürkler ve tüyler, sürdürülebilir moda ile daha da gündem oldu. Markalar kürk politikalarını gözden geçirirken birçok tasarımcı suni kürkün gücünün farkına vardı. Özellikle çantalar, ayakkabılar ve aksesuarlarda görülen tüyler ve suni kürkler, soğuk mevsimlerin etkisi ile kuşanıyor. Tüylü aksesuarlarınızı her daim kucaklamak isteyeceksiniz!


MODERN BURJUVA

(2020 Giyim Modasında Culotte Pantolonlar, Getty Images)

Vintage giyim 2020’de etkisini sürdürüyor. Hip-hop ve sokak giyim modasının aksine bu sefer de nostaljik bir elit ve burjuva stili görüyoruz. Tıpkı bir leydi gibi giyinmeye hazır olun! Zincir kemerler, ipek bluzlar, tüvit spor ceketleri, ‘culotte’ pantolonlar ve keskin hatlı takımlar… “Parisli bir matmazel veya asilzadelerden misiniz?” gibi sorulara hazırlıklı olun çünkü her daim Buckingham Sarayında bir davete katılacakmış gibi giyiniyoruz!


HOTLINE BLING

(2020 Giyim Modasında Işıltılı Parçalar, Getty Images)

Modada nostalji yeni bir konsept değil! Ancak bu retro trendin ekstra eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. New York’taki 80’li yıllarda kapanan meşhur Studio 54 diskosu, 90’lı yılların hip-hop stilini ve Zeki Müren’in sahne kıyafetlerinin karışımını hayal edin! İşte 2020’de göreceğimiz stil tam da böyle. Yürüyen bir KiraKira filtresi gibi dolaşacağımız yeni senede, kristal işlemeler olmadan sokağa çıkamayacağız gibi görünüyor. Bel çantalarınızdan küpelerinize kadar her şey ışıltıya bürünüyor!



2020 İlkbahar/Yaz  sezonunda cesur ve renkli parçalar kombinlerinize eşlik ediyor. 2020 İlkbahar/Yaz sezonunun öne çıkan giyim, ayakkabı ve saç trendlerini sizler için derledik.

Sosyal izolasyona rağmen Influencer'ların giymeye devam ettikleri ve Instagram’dan paylaşılan sokak modasından 30 stil önerisi için tıklayınız.  



Birçok markanın İlkbahar 2020 defilesi yapıldı. Biz de sizler için önümüzdeki ayların en popüler parçalarını bir araya getirdik. İlkbahar 2020 trend rehberi için tıklayınız



İlkbahar ve yaz aylarına iddialı saçlarla girmeye hazırsanız 2020 yılının en havalı saç trendlerini inceleyebilirsiniz.



Influencerların kıyafetlerinden gördüğümüz tarzları ünlüler de sokak stillerinde benimsiyorlar. 2020 İlkbahar Yaz sokak modası trendleri için tıklayınız



Yeni sezonun ayakkabı trendlerinde renklerin çeşitliliği ve konfor ön planda. Siz de 2020 İlkbahar Yaz döneminin öne çıkan 7 ayakkabı tredini inceleyebilirsiniz.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.