Şef Pınar İshakoğlu'ndan Yılbaşı Sofrasına Özel Yemek Tarifi

Şef Pınar İshakoğlu ELLE dergisi okuyucuları için pratik ama şef dokunuşu yaratılabilecek bir ana yemek tarifi paylaşıyor.

Damla Durak DAMLA DURAK 27 Aralık 2025
Şef Pınar İshakoğlu'ndan Yılbaşı Sofrasına Özel Yemek Tarifi

Fırında Portakallı Tavuk

Malzemeler:
4 kişilik 

            •          4 adet tavuk but ya da bütün tavuk

            •          2 yemek kaşığı Dijon hardalı

            •          1 portakalın suyu ve ince rendelenmiş kabuğu

            •          Zeytinyağı

            •          1 çay kaşığı tarçın

            •          Taze kekik ve biberiye

            •          Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Yapılışı: Hardal, tarçın, portakal suyu ve kabuk rendesini zeytinyağıyla karıştırın. Tavukları bu karışımla iyice ovup tuz, karabiber ve taze kekik ekleyin. En az 1 saat marine edin; vaktiniz varsa bir gece önceden hazırlamak lezzeti belirgin şekilde derinleştirir.

180 derecede, tercihen fırın torbasında, tavuklar nar gibi kızarana ve içi sulu kalana kadar fırınlayın. Serviste fırın tepsisinde oluşan sosu mutlaka tavuğun üzerine gezdirin. Yanına sade ama pürüzsüz bir patates püresi ya da fırın kök sebzeler eklemek yeterli olacaktır.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

Yeni yılın en parlak sayfasını, Yasemin Ergene’nin zarafeti ve zamansız Bvlgari parıltısıyla açıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.