2020 SAÇ TRENDLERİ

2020’nin saç trendleri tıpkı makyajda olduğu gibi doğallığın ön planda olduğu modeller etrafında şekilleniyor. Fransız düğüm topuzlar, bedhead saçlar 2020'de öne çıkan saç modellerinden bazıları..

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 21 Aralık 2019
2020 SAÇ TRENDLERİ Getty Images

Herhangi bir gün saçlarınızı stilize etme süreciniz birçok şeye dayanıyor olabilir: Gideceğiniz yer, saçınızı ne kadar önce yıkamış olduğunuz, uğraşmaya enerjiniz olup olmaması ve hava durumu. Tüm bunları göz önünde bulundurursak en önemli faktörlerden biri genelde ne kadar enerjimiz olup olmaması oluyor. Sabah uyandığımızda dağılmış saçlarınızı değişik şekillere sokmaya çabalamadığımızı hepimiz biliyoruz! Özellikle yorgun olduğumuz günlerde sıkıca toplayarak günü kurtardığımız zamanlar ağır basıyor değil mi? Ancak ara sıra kendinizde yaptığınız değişimler modunuzu ve enerjinizi yükseltebilir. Kendinizi daha özgüvenli ve iyi hissetmek için aslında çok da uğraşmanıza gerek yok! Özellikle 2020’nin saç trendlerine bakarsak, makyaj trendlerinde olduğu gibi genelde doğallık ön planda. 

2020’de hemen hemen her duruma göre bir saç trendi bulmanız mümkün! Sabah erken kalkıp işe hazırlanırken çabalamak istemediğiniz günler scrunchie tokalar imdadınıza yetişiyor… Gece stilinde saçınızı nasıl yapacağınızı bilemediğiniz zaman ise Fransız düğüm topuzlar hayat kurtarıcı oluyor… Hafta sonu stilinde ise dağınık ‘bedhead’ saçları görüyoruz…Tokaların, saç aksesuarlarının ve retro stillerin ön plana çıktığı yeni yılda, zahmetsiz ve şık stiller denemek için 2020’nin öne çıkan 5 saç modelini inceleyebilirsiniz…

DAĞINIK SAÇLAR

‘Bedhead’ stili geri döndü! Yataktan kalkmış efektli dağınık saçlar belki de yılın en kolay uygulanan saç modeli. Dağınık, birbirine karışmış dalgalarınızı kendi haline bırakın. Adeta kuru ve şekillendirilmemiş görülen bu saç stili şaşırtıcı bir şekilde kıyafetlerinize havalı bir tarz katıyor. Zahmetsiz ve biraz da asi görünen bu saç stilini elde etmek için hiç uğraşmanıza gerek yok. Yataktan kalktığınız gibi evden çıkarak 2020’nin en popüler saç stillerinden birine erişebilirsiniz. 

(Getty Images)

SCRUNCHIE TOKALAR

Pinterest’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2020 trend raporuna göre scrunchie tokalar yılın en popüler saç aksesuarı olacak. Seksenli yıllardan günümüze taşınan bu trend, saç tokalarının yükselişi ile beraber aksesuar tahtına oturuyor. Carrie Bradshaw ne kadar scrunchie'lerden nefret ettiğini söylese de, bu fırfırlı ve kocaman tokalar 2020’nin en çok aranılan aksesuarı oluyor. At kuyruklarınızda veya topuzlarınızda fark yaratmak için scrunchie tokalara yönelin.

(Getty Images)

FRANSIZ DÜĞÜM TOPUZU

Kırmızı halı stillerinde ara sıra gördüğümüz Fransız düğüm topuzu, 2020’nin spot ışıkları altında. Saçının ortasından katlanır gibi görünen bu topuz stili, yılın en zarif saç modellerinden biri. Gece stilinde kullanabileceğiniz bu sofistike topuzları örgü saç modeli veya yüzünüze düşen birkaç perçem modernize edebilirsiniz. 

(Getty Images)

VINTAGE IŞILTILAR

Saç aksesuarları demişken, kristal işlemeli saç tokalarını ve taçları atlayamayız. 2020 defilelerinde gördüğümüz vintage ışıltılar, geçtiğimiz sezonun saç aksesuarı trendini ışıltılı bir nostalji yolculuğa çıkarıyor. Broşlardan bozma tokalar ile elde edebileceğiniz bu stil, saçlarınızın arasına göz kamaştıran parıltılar katıyor. 

(Getty Images)

60’LI YILLARIN HACİMLİ SAÇLARI

Lucy Boynton etkisi devam ediyor! 2019 kırmızı halı stillerine retro saç ve makyaj stilleri ile damgasını vuran Boynton, güzellik trendlerine vintage bir rüzgar getirmişti. 2020’ye taşınan 60’lı yılların saçları daha hacimli daha kabarık ve daha retro! Kabarık ve bombeli saçlarınızda tam anlamıyla bir nostalji etkisi yaratmak için kalın kadife saç bantlarını deneyin. 

(Getty Images)

2020 makyaj trendleri için tıklayın.

2020'nin besin trendleri için tıklayın. 

2020'nin 10 fitness trendi için tıklayın.

YIlbaşı partisi saç stili önerileri için tıklayın. 

Ahmet Çoban'dan saç bakımı ve saç kesimi tüyoları


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.