2020 SEYAHAT TRENDLERİ

Gastro keşiflerden teknoloji turlarına.. Yeni yıl yeni yolculuklar demek. 2020 için seyahat planları yapmaya başlamadan önce bu yılın seyahat trendlerine göz atmanızda fayda var.

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 18 Aralık 2019
2020 SEYAHAT TRENDLERİ Getty Images

2020 ile hayatlarımızda yeni bir sayfa açıyoruz. Bu da yeni keşifler, yeni seyahatler için mükemmel bir fırsat. Yeni yılın seyahat trendleri dünyanın bizlere sunduklarını doyasıya yaşamak için şekilleniyor. Tatil alışkanlıklarımız konusunda yapılan araştırmalar, trendlerin sosyal sorumluluklara ve teknolojiye göre yapılandığını gösteriyor. Doğaya en az zararın verildiği tatil trendlerinin yanı sıra büyük şehirlerden ve kalabalıktan kaçışın öne çıkan tatil trendleri arasında olduğunu görüyoruz. 

Yeni bir döneme giriş yaptığımız şu sıralar, turizm sektörü de sürdürülebilir, teknolojik ve yenilikçi tatil planları sunuyor. Dünyanın keyfini en iyi şekilde çıkarabileceğiniz ve süreli tatil günlerini en iyi şekilde kullanabileceğiniz trendler ile 2020 seyahat planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz! Aşağıda yılın seyahat trendlerini inceleyebilirsiniz…

UZUN TATİLLER

2020’de maceraperest ruhumuzu öne çıkarıyoruz. Araştırmalara göre genç nesil 55 yaşından önce emekli olmayı planlıyor ve boş zamanlarını seyahat yaparak değerlendirmek istiyorlar! Bu ne demek? Yeni yılda ‘Emekli Tatili’ başlıkları altında turlar ve seyahat planları görmeye hazır olun. Seyahat severler, uzun dönemli ve macera dolu tatil arayışına çıkıyorlar. Bu nedenle eşi benzeri olmayan deneyimler ile dolu seyahat planlarına hazır olun. 

YEMEK ODAKLI TATİLLER

(Getty Images)

Hiç gitmediğiniz bir şehrin en popüler restoranını internet araştırmaları sonucunda bulup, gittiğinizde yer bulamıyor musunuz? 2020’de bu değişiyor! Artık tatil planları restoranlara ve gastro keşiflere odaklanıyor. Tat duyularına göre şekillenen seyahat planları ile turlar dahilinde en popüler restoranlarda rezervasyonunuz olacak! Bunun için lüks restoranlardan bahsetmiyoruz! 2020’de sokak aralarında ve lokal yemek yerlerini keşfetme popülerleşiyor. 

EVCİL HAYVAN DOSTU SEYAHATLER

(Getty Images)

Tatile gitmek istiyor ama geride üzgün gözlerle size bakan köpeğinizi bırakamıyor musunuz? Veya tüm tatil boyunca veterinere bıraktığınız kedinizi mi düşünüyorsunuz? 2020’de gönül rahatlığıyla tatile çıkabilirsiniz, üstelik evcil hayvanınızla beraber! Dostunuzu geride bırakmanıza gerek kalmayacak çünkü yeni yılda bir çok otel ve tur evcil hayvanlarınız ile beraber tasarlanıyor. Siz rahatlatıcı spa bakımları yaptırırken yanınızda evcil hayvanınızda özel bakımlar görebilecek!

TEKNOLOJİ ZAMANI

(Getty Images)

Telefonlarındaki haritalara bakarak gezen teknoloji severler için harika bir seyahat sezonu başlıyor. Seyahat araştırmalarına göre birçok tatilci teknolojinin turlarına ve yolculuklarına dahil olmasını istiyor. Tatile gidenlerin çoğu uygulamalar veya internet siteleri üzerinden planlar yaparken, teknoloji hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu 2020 için ne demek? Artırılmış Gerçeklik ile harmanlanan tatil deneyimleri ve veriler kullanarak size özel tasarlanan tatiller!

YAVAŞLAMA ZAMANI

(Getty Images)

Hafta sonu kaçamakları veya birkaç günlük tatillerde sürekli oradan oraya koşuşturuyor ve kısa zaman diliminde görmeniz gerekenleri görmeye mi çalışıyorsunuz? Bu da tatil gibi değil adeta bir maratona dönüşüyor değil mi? Sizi çok iyi anlıyoruz! Neyse ki 2020 seyahat trendlerinde yavaşlama trendi var. Çevreye daha az zarar veren keyifli tren yolculukları ve değişik ulaşım yöntemleri ile çevrenin tadını çıkararak gezeceksiniz. Kişisel yolcuklarda bir çok insan uzun seyahatleri tercih ediyor. Rahatlamak ve farklı yerlerin büyüsünü doya doya çıkarabilmek adına retro tren yolculukları veya doğa bisikletleri tercih ediliyor. 

AİLE BÜYÜKLERİ İLE TATİLLER

(Getty Images)

Aile büyükleri ile beraber yapılan seyahatler, 2020’nin öne çıkan tatil trendleri arasında. Torunlar ve büyükanneler ile yapılan tatiller ailenin tüm fertlerini mutlu ediyor. Ailenizi ile birlikte unutulmayacak anılara sahip olmaya hazır olun çünkü 2020 tatilleri çok kalabalık!

BÜYÜK ŞEHİRLERDEN KAÇIŞ

(Getty Images)

Binalar, ofisler, bitmek bilmeyen trafik… Büyük şehirlerin büyüsü de bir yere kadar! 2020’de doğaya dönüyoruz. Farklı aktivitelerin yer aldığı etkin tatillere kucak açan yeni yılda macera dolu seyahat noktaları ön plana çıkıyor. Hobilerinize ve kişisel zevklerinize göre hazırlanan sörf, doğa yürüyüşleri, kayak dolu eğlenceli tatillere hazır olun. 

GİZLİ NOKTALAR

(Getty Images)

Turistlerin yüksek sayıda olduğu şehirler ve tatil noktaları artık eskisi kadar popüler değil. Kalabalıktan kaçmak ve rahatlamak için çıktığınız tatillerde yaşadığınız şehirden daha hareketli bir yere gitmek sizi rahatsız ediyorsa bu tatil trendi tam size göre. Az bilinen kentlere ve kasabalara yapılan yolculuklar hem keşif dolu hem de rahatlatıcı olacak. 

2020 SONBAHAR- KIŞ TRENDLERİ İÇİN TIKLAYIN.

2020 FITNESS TRENDLERİ İÇİN TIKLAYIN.

2020 BESİN TRENDLERİ İÇİN TIKLAYIN.

2020'NİN 10 TAKI TRENDİ İÇİN TIKLAYIN. 



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.