Atlantik'in Zümrüt Şehri: NANTES

Atlantik'in Zümrüt Şehri: NANTES

Nantes’da balık ve deniz mahsulleri gözde. Atlantik midyesi ısmarlıyorum. şaraplı, bol otlu, kremalı bir sos içerisinde, adam ba?ına bir tencerede servis ediliyor midyeler. Yanında “cidre” adı verilen elma şırası içmemiz tavsiyeediliyor. Derya ve Yurdal, peynirli Breton krepleri ısmarlıyorlar, o da yöre mutfağının leziz bir örneği. Ertesi gün, en büyük arp yapımcılarından Fransız Camac arplarının merkezinin bulunduğu atölyeleri ziyaret ediyorum. Sabah erkenden Camac şirketinin CEO’su dostum Jakez François ile Nantes’a 40 kilometre uzaklıkta Mouzeil’e gidiyoruz. Camac arp yapımı konusunda bazı dahiyane icatları bulunan bir marka. Sabahı, civar köylerden birinde geç bir öğle yemeğiyle noktalıyoruz. Yine deniz mahsulünü tercihediyorum.