SÜT TÜKETİMİNE DİKKAT!
En önemli besin kaynaklarından süt ve süt ürünlerini tüketirken dikkat edilecekl
ELLE ONLINE 23 Mayıs 2014#text>
Her gün 1 bardak süt için
Kalsiyum çocukların kemik ve diş oluşumlarının tamamlanmasında, ileriki yaşlarda kemik yoğunluğunun azalmasını önlemede, hamilelikte artan ihtiyaca bağlı depolardaki azalmayı önlemede yardımcıdır. Özellikle okul çağındaki çocukların her sabah güne bir su bardağı sütle başlayıp, günü akşam içecekleri bir su bardağı sütle bitirmeleri önemlidir. #text>
#text>
Günde 2 kase yoğurt karın bölgesindeki yağları azaltıyor
Yoğurt önemli bir protein, yağ, vitamin ve mineral madde kaynağıdır. Yoğurtta bulunan bakterilerin kanser, enfeksiyonlar, mide bağırsak sistemi hastalıkları ve astım gibi rahatsızlıklarda önleyici etkisi bilinmektedir ve yapılan birçok bilimsel çalışma günde 2 kase tüketilen yoğurdun karın bölgesindeki yağları azaltmada etkisi olduğunu göstermiştir.~ #text>Çocuğunuza 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin
Çocuklar için 1 yaşına kadar inek sütü alımı demir emilimi sorunlarına neden olabileceğinden önerilmemektedir. Onun yerine günde 500 ml'ye kadar pastörize edilmiş süt tüketimi uygun olacaktır. #text>
#text>
#text>Hamilelik döneminde rahat bir uyku için
Anne adayları süt tüketiminde dikkatli ve özenli davranmalıdırlar. Hamileler her gün yatmadan bir bardak süt içerek hem rahat bir uyku uyuyabilir hem de vücut için gerekli kalsiyum ihtiyacını karşılar. #text>
#text>
#text>Sütün bozulma riskine dikkat!
Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-5 derecede yaz mevsiminde 1 gün, kışın 2-3 gün saklanabilir. Pastörize edilmeyen bir sütten insanlara geçebilecek olan pek çok hastalık bulunmaktadır. Bunun için süt satın alınırken güvenilir bir markayı tercih etmek doğru olacaktır. #text>
SON HABERLER