2020 YILLIK BURÇ YORUMLARI VE ASTROLOJİ TAKVİMİ

2020; düzen, disiplin, kurallar, gerçekçilik, ciddiyet anlamında dersler alacağımız bir yıl olacak. İşte Oğlak burcu ve gezegeni Satürn'ün damgasını vurduğu 2020 yıllık burç yorumları...

Pınar Atmaca PINAR ATMACA 25 Aralık 2019
2020 YILLIK BURÇ YORUMLARI VE ASTROLOJİ TAKVİMİ

Yılın son günlerinde günlük burç yorumları yerini yıllık yorumlara bırakıyor. 2020 burç yorumları genel olarak görev ve sorumluluk bilincimizi yükseltmek adına önemli dönemeçlere işaret ediyor. Bu yazıda astrolojik takvimi ve 2020'de burçların etkilerine bakıyoruz. 

2020'DE SATURN'ÜN BURÇLARA ETKİSİ 

Astrolojide karmanın gezegeni, zamanın lordu olarak bilinen Satürn 2020’ye damga vururken, Satürn’ün ve burcu Oğlak’ın temsil ettiği konulardan öğreneceğimiz pek çok bilgi, alacağımız pek çok ders var.

Satürn halkasıyla, eğik duruşuyla sembolik açıdan oldukça dikkat çekici bir gezegen. Ancak bu güzel görünüm yanıltıcı olmasın, zira Satürn katı dersleri, zorlu sınavlarıyla astrolojinin en öğretici ve de en olgunlaştırıcı gezegeni olarak biliniyor.

Satürn yıl boyunca 21 Mart-1 Temmuz dışında Oğlak burcunda ilerliyor ve özellikle iş ve kariyer konularında disiplinli, düzenli, organize yaklaşımlar öne çıkıyor, vurgulanıyor. Yukarıdaki kısa arada ise bir süreliğine Kova’ya ilerleyecek ve bu dönemde iş hayatımızda sosyal çevrenin önemi vurgulanıyor olacak.

Jüpiter’in yıl boyunca Oğlak burcunda olması ise gerçek bir ders niteliğinde. Tüm yıl boyunca kendimizi yapılandırma, geliştirme, büyütme, inşa etme dersi alacağız ve bu yönde karşılaşacağımız duruma göre irili, ufaklı, zorlu ya da kolay sınavlar, kendimizi inşa ettiğimiz doğrultuda attığımız adımların kalitesini gösterecek.

2020’nin en önemli konularından bir diğeri de 5 Mayıs’ta eksen değiştiren ve Yengeç-Oğlak ekseninden İkizler-Yay eksenine ilerleyen Ay düğümleri. Bu geçiş köken-düzen konularından artık bilgi-bilgelik konularına kayışımıza da işaret etmekte. Yeni bir bilgi ve bilgelik seviyesine taşınacağımıza işaret eden bu geçiş Ay ve Güneş tutulmalarının da önümüzdeki dönem temalarını şekillendirecek.

2020 AY TUTULMALARI NELERE İŞARETE EDİYOR? 

10 Ocak’taki Ay tutulması Yengeç burcunda ve aile, ev, yurt konularında farkındalık ve kararlara işaret ediyor. 5 Haziran’da İkizler burcundaki Ay tutulması zihinsel uyanışları tetikleyebilir. 5 Temmuz’daki Ay tutulması iş hayatı, kariyer, görev ve sorumluluklarla ilgili farkındalık ve kararlara işaret edebilir. 30 Kasım’daki Ay tutulması ise bilgeliğin kapılarını açan uyanışları beraberinde getirebilir.

Bu yıl iki Güneş tutulması var, ilki 21 Haziran’da Yengeç burcunda gerçekleşiyor ve ev ve aile konularında yeni gelişmelere ve başlangıçlara işaret ediyor. Kuzey yönlü bu güçlü tutulma destekleyici enerjilerle geliyor. Diğeri ise 14 Aralık’ta Yay burcunda, yeni keşif, macera ve yolculuklar getirebilir.

RETROLARIN BURÇLARA ETKİLERİ

Bu yıl kişisel gezegenler olan Venüs ve Mars’ın Retro yani geri hareketi de söz konusu. 13 Mayıs – 25 Haziran arasındaki Venüs retrosunda kozmetik ve güzellik konularında, aşk ve ilişkilerde önemli bir aksiyon veya eylemden kaçınmak gerekebilir. 10 Eylül ve 14 Kasım arasındaki Mars retrosunda ise ilişkiler konusunda ihtiyatlı ve sabırlı davranmak gerekebilir, söz kimde, kimin sözü geçecek tartışmalarına özellikle dikkat etmek gerekebilir.

17 Şubat-10 Mart, 18 Haziran-12 Temmuz, 14 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Merkür Retrolarında ise iletişime, haberleşmeye daha çok dikkat edip özen göstermemiz gerekebilir.

2020 genel anlamda düzen, disiplin, kurallar, gerçekçilik, ciddiyet anlamında önemli dersler alacağımız bir yıl olarak göze çarparken, 12 Ocak, 4 Nisan, 30 Haziran, 12 Kasım bu yönde dikkat çeken tarihler olabilir ve bu tarihlerde, görev, sorumluluk anlayışımızı, bilincimizi etkileyen olaylar olabilir, iş ve kariyer açısından da önemli gelişme ve farkındalıklar yaşayabiliriz. 21 Aralık ise yılı sıra dışı fikir ve yaklaşımlarla kapatmamızı sağlayabilecek bir görünüme işaret ediyor.

 Sağlık, mutluluk ve esenlik dolu güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle.

Günlük burç yorumları için tıklayın. 

2019 yılı burç yorumları için tıklayın.

Boğa burcu 2020 yıllık yorumu için tıklayın. 

Koç burcu 2020 yıllık yorumu için tıklayın.

Aslan burcu 2020 yorumu için tıklayın.

Yengeç burcu 2020 yıllık yorumu için tıklayın.

İkizler burcu 2020 yıllık burç yorumu için tıklayın.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.